Gheorghe Cotorobai, acuzat de răpirea, violul și omorul tinerei Ana-Maria Guja, a declarat că nu-și recunoaște vinovăția
Social 6 septembrie 2024, 20:07 | 571

Gheorghe Cotorobai, acuzat de răpirea, violul și omorul tinerei Ana-Maria Guja, a declarat astăzi, pentru prima oară de când a început procesul, că nu-și recunoaște vinovăția, iar probele sunt fabricate. Avocatul acestuia afirmă că Ana-Maria nu a fost în casa inculpatului. Procurorii au cerut ca ședințele de judecată în acest dosar să se desfășare cu ușile închise.

VLADISLAV TELEBA, avocat: "- Inculpatul spune că unele probe ar fi fabricate. - O parte dintre ele, da! Asta încercăm să demonstrăm în cadrul ședințelor de judecată, dar la moment nu vă putem spune care. - Ana-Maria a fost totuși la domiciliul lui Cotorobai? - Nu, în niciun caz! Hainele Anei-Maria nu au fost depistate acasă la Cotorobai."

În ședința de astăzi au fost audiați patru martori ai acuzării - reprezentantul instituției, unde învăța tânăra, mama băiatului, la care fata ținea meditații, o asistentă de la spitalul din Orhei, unde Ana-Maria era la evidență cu sarcina, și un trecător.

Alți martori au refuzat să discute cu presa.

La cererea procurorilor, instanța a decis ca ședințele de judecată în acest dosar să se desfășare cu ușile închise.

ALEXEI EȘANU, procuror: "Ședința a fost închisă din motiv că este infracțiunea de viol și pentru a nu prejudicia drepturile succesorului părții vătămate s-a dispus să fie închisă."

ELENA COJOCARU, avocat: "La materialele cauzei consider că există suficiente probe. Asupra vinovăției se va expune instanța de judecată. La moment alte declarații nu sunt oportune."

Tragedia s-a produs la începutul lunii aprilie. Tânăra, care era însărcinată în șase luni, a urcat într-o mașină de ocazie la Orhei și a dispărut fără urmă. La volan se afla Gheorghe Cotorobai, spun procurorii. După opt zile de căutări, corpul neînsuflețit, cu semne de moarte violentă, a fost găsit la 21 de kilometri de satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, unde locuiește suspectul. În timpul perchezițiilor, oamenii legii au identificat în locuința bărbatului mai multe lucruri care ar aparține unor femei.

Gheorghe Cotorobai riscă detenție pe viață. După acest incident, noțiunea de femicid, cea mai gravă formă de violență împotriva femeii, a fost introdusă în legislația națională.

Opinia ta contează. Comentează!