Cărți poștale cu războiul din Ucraina
Externe 20 noiembrie 2024, 20:48 | 446

O colecţie inedită de cărţi poştale care redau războiul din Ucraina a fost lansată astăzi de „Poşta Română”, evenimentul fiind desfășurat și la Chișinău. Cele zece cărți poștale puse în circulație marchează o mie de zile de război și este un simbol al solidarității cu poporul ucrainean. „Orice gest e important pentru noi, împreună suntem mai puternici”, au declarat reprezentanții Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

Colecția unică de zece cărți poștale ilustrează imagini impresionante surprinse de obiectivul unor fotografi ucraineni. Fiecare cadru este o mărturie, un strigăt, o rană deschisă, ne-au declarat participanții la eveniment. VALERIU STRUNGARI, administrator, subsidiara Poștei Române la Chișinău: "Prin aceste imagini am vrut să aducem cât mai multă solidaritate poporului ucrainean, ca oamenii să conștientizeze de fapt că un război este trist, este dureros și duce la vărsare de sânge, și pierderi de vieți omenești. Acest eveniment este lansat în cele șapte sucursale din România, de astăzi vor fi puse în circulație."

Cărțile poștale oferă o perspectivă emoționantă și profundă asupra impactului războiului asupra populației și peisajului ucrainean. Prin lansarea acestei colecții, „Posta Română” dă un puternic semnal către publicul larg - Ucraina trebuie să își continue lupta pentru libertate. În acest sens, la Muzeul de Istorie Militară a fost deschisă și o expoziție de fotografii.

IULIA KLACIKO, secretar de presă, Ambasada Ucrainei la Chișinău: "Ucraina luptă cu agresorii ruși deja 1.000 de zile. Emoțiile noastre rămân așa cum au și fost: suntem predispuși să învingem, altfel nu vom putea îndreptăți jertfele, pe care le-a făcut Ucraina. Când te uiți la aceste fotografii, înțelegi că e un gest de solidaritate. Orice gest e important pentru noi, împreună suntem mai puternici. Această expoziție demonstrează esența „lumii ruse”. Vreau ca la muzeu să vină cât mai mulți cetățeni să vadă ce reprezintă „lumea rusă”."

Războiul nu poate fi uitat, nici poveștile celor care îl trăiesc, spun studenți de la Academia Militară „Alexandru cel Bun”.

Este un eveniment pentru sensibilizarea opiniei publice despre tragicele evenimente din nemijlocita apropiere de Republica Moldova, afirmă organizatorii.

VITALIE CIOBANU, director, Agenția pentru Știință și Memorie Militară: "Și ținând cont de situația geopolitică și regională existentă în acest spațiu, suntem datori prin aceste evenimente, prin aceste acțiuni să sensibilizăm această opinie pentru a lăsa generațiilor următoare o lume fără război."

24 februarie 2022 este ziua care va rămâne puternic și dureros întipărită în amintirea și destinul a milioane de oameni din Ucraina, care se află într-un război declanșat de Rusia.

Opinia ta contează. Comentează!