Renunțarea nu este o soluție
Social 10 septembrie 2024, 16:14 | 232

În fiecare lună, aproximativ 50 de persoane cer ajutorul specialiștilor pentru că se simt la limita disperării sau pentru că nu găsesc o soluție a problemelor pe care le întâmpină. Pentru a preveni cazurile de suicid, în fiecare an pe 10 septembrie are loc acțiunea socială de informare a cetățenilor despre unde și cum pot fi ajutați. „Suntem la dispoziția oamenilor, iar cei care se simt vulnerabili pot solicita ajutorul nostru”, susțin reprezentanții Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului, care au organizat evenimentul.

LIUBA CEBAN, fondatoarea Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului: "Niciodată un om nu o să ajungă la suicid dintr-o singură cauză. Absolut niciodată! Este un mit. Tot timpul va fi un complex de cauze, care creează durerea în așa fel că omul nu mai poate să suporte. De menționat că suicidul nu este o soluție. Soluția este să vorbim despre durerea noastră."

Mulți dintre oamenii pe care i-am întâlnit în stradă spun că orice problemă poate fi rezolvată, iar dacă cineva simte că nu poate face față, trebuie să ceară ajutorul specialistului sau sprijinul celor apropiați.

Pe parcursul anului trecut, în Republica Moldova s-au înregistrat 281 de cazuri de suicid la în rândul adulților, în descreștere față de anul 2022, când au fost 366 de cazuri. Printre copiii de până 17 ani, anul trecut au fost înregistrate șapte cazuri tragice, față de șase câte au fost în 2022.

Opinia ta contează. Comentează!