Andrei Năstase vs Andrei Nastas
Politic 4 ianuarie 2019, 20:15 | 6129

Candidatul independent Andrei Nastas, care ar fi ales să fie contracandidatul copreşedintelui Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase, în aceeaşi circumscripţie uninominală, este un fost poliţist şi consilier al unui ministru adjunct. Precizarea a fost făcută de către Andrei Năstase în urmă cu puțin timp.

Copreşedintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase a depus în această dimineaţă la autoritatea electorală listele cu semnăturile acumulate pentru a fi înregistrat drept candidat în circumscripţia numărul 33 Sângera, Băcioi, Codru, Durleşti şi Truşeni din suburbia Chișinăului. Seara, când a revenit la Consiliul de Circumscripţie, el a fost informat că tot astăzi a depus listele cu semnături un candidat independent, cu numele Andrei Nastas.

Andrei Năstase spune că știe cine este, de facto, candidatul independent Andrei Nastas, care a apărut din senin în campania electorală.

Copreşedintele blocului ACUM Platforma DA și PAS s-a arătat convins că această stratagemă nu va funcţiona, iar oamenii nu se vor lăsa manipulaţi.

Întrebată dacă înregistrarea a doi candidaţi cu nume aproape identice în una și aceeaşi circumscripţie nu este un mijloc de inducere în eroare a alegătorilor, șefa CEC, Alina Russu, a declarat că orice persoană fizică poate solicita înscrierea în cursa electorală. Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, și deputatul PD Constantin Țuțu nu au fost de găsit pentru a comenta subiectul.

Opinia ta contează. Comentează!