Președintele Klaus Iohannis vine mâne la Chișinău, la invitația președintelui Maia Sandu
Social 30 august 2024, 16:07 | 324

Președintele Klaus Iohannis vine mâne la Chișinău, la invitația președintelui Maia Sandu. Vizita are loc inclusiv în contextul sărbătoririi, pe ambele maluri ale Prutului, a Zilei Limbii Române.

Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale de la București, Klaus Iohannis va transmite un mesaj ferm de sprijin și încurajare pentru autoritățile și cetățenii Republicii Moldova, în efortul de reformă și democratizare, de implementare a principiilor statului de drept și de securizare a parcursului european. Tot mâine, la Chișinău va fi semnată Declarația cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova.

COMUNICATUL PREȘEDENȚIEI DE LA BUCUREȘTI: "Președintele României va face un apel către toți partenerii internaționali pentru continuarea oferirii de asistență comprehensivă, predictibilă și susținută Republicii Moldova, pe toate planurile, mai ales în contextul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei și al tuturor riscurilor care decurg din această situație de securitate complexă."

După semnarea declarației, Klaus Iohannis și Maia Sandu vor merge la Aleea Clasicilor din Grădina publică, unde vor depune flori la bustul lui Mihai Eminescu.

Opinia ta contează. Comentează!