Peste 1200 de persoane au fost agresate de animale în primele șase luni ale anului curent
Social 5 septembrie 2024, 20:08 | 158

Peste 1200 de persoane au fost agresate de animale pe teritoriul municipiului Chișinău în primele șase luni ale anului curent. Dintre acestea, 800 au fost mușcate de câini fără stăpân. Datele au fost prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, care atrage atenția că numărul acestor incidente este mai mare cu aproape 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

ANSP menționează într-un comunicat că de la începutul anului curent au fost examinate 55 de animale suspecte la rabie, virusul fiind detectat la șase dintre ele.

COMUNICATUL ANSP: "În primele șase luni ale anului curent, 1225 persoane au fost agresate de animale în municipiul Chișinău, ceea ce constituie o creștere cu 9,5 % comparativ cu perioada similară a anului 2023.Se atestă o creștere a numărului de persoane agresate de câinii fără stăpân: de la 463 de cazuri în 2022, la 791 de cazuri în 2024."

Agenția Națională pentru Sănătate Publică recomandă cetățenilor să evite contactul apropiat cu animalele, în special cele fără stăpân, să vaccineze animalele de companie, iar în caz de îmbolnăvire să se adreseze la medic. Persoanele care au fost agresate de animale trebuie să efectueze prelucrarea imediată a rănii și să apeleze la un specialist. În Republica Moldova imunizarea contra rabiei este gratuită, iar vaccinul administrat în timp util asigură un grad înalt de protecție.

Opinia ta contează. Comentează!