Participanții care s-au înregistrat să facă agitație pro referendum afirmă că aderarea la UE presupune pace
Social 14 octombrie 2024, 19:59 | 90

Politicienii care s-au înregistrat să facă agitație pro referendum afirmă că aderarea la Uniunea Europeană presupune pace, securitate și viitor durabil. De partea cealaltă, politicienii porniți împotriva blocului comunitar îi îndeamnă pe cetățenii să voteze „NU” la referendum.

Maia Sandu a avut o discuție cu circa 140 de tineri despre alegeri, politică și aderarea la Uniunea Europeană. Potrivit candidatului, este nevoie de ajutorul tinerilor, care săi convingă pe ceilalți să iasă la vot pe 20 octombrie. „Referendumul nu are turul II”, a accentuat Maia Sandu. MAIA SANDU, candidat PAS: "Vreau să vă amintesc că avem de făcut alegeri tare importante pentru noi și pentru țară. La Referendum nu există turul doi, de aceia este important să mergem și să alegem din prima. Să facem o alegere bună pentru toți oamenii Moldovei și să ne mândrim cu alegerea noastră."

Partidul Verde Ecologist îi îndeamnă pe cetățenii să voteze „DA” la Referendum pentru un viitor durabil.

ANDREI DUMBRĂVEANU, președintele Consiliului Național al Partidul Verde Ecologist: "DA, unei vieți noi. DA, pentru copii noștri care au venit acasă și care nu pleacă de aici, și care vor să trăiască aici în pace, securitate, în voie și înțelegere cu toată lumea. DA vom spune la referendum. DA, veniți cu noi și vom avea un viitor durabil!"

Iar deputatul comunist Diana Caraman i-a îndemnat pe cetățenii să voteze „NU” la referendum.

DIANA CARAMAN, deputat BCS: "Dragi concetățeni! Astăzi ne aflăm în preajma unei alegeri importante, care vor influența viitorul Republicii Moldova, viitorul copiilor noștri și al pământurilor noastre. Eu vă îndemn să vă gândiți bine și să spune-ți „NU” la acest referendum!"

În total, 15 partide s-au înregistrat pentru a face agitație pentru un vot „Da” sau „Nu” la referendumul constituțional din 20 octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!