Un bloc cu patru etaje din orașul Ștefan Vodă atrage toate privirile celor care trec prin zonă
Social 14 octombrie 2024, 20:07 | 106

Un bloc cu patru etaje din orașul Ștefan Vodă atrage toate privirile celor care trec prin zonă. Asta după ce pe un perete al clădirii, în care urmează să locuiască în jur de 50 de familii, a fost pictată imaginea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Localnicii spun că sunt mândri de pictura murală imensă și că nu mai există o asemenea lucrare în întreaga regiune.

Locuitorii raionului spun că pictura murală este cartea de vizită a orașului Ștefan Vodă.

Primarul orașului Ștefan Vodă spune că această pictură murală vine să scoată în evidență identitatea localității.

VLADISLAV COCIU, primar Ștefan Vodă: "Este un simbol de suflet al orașului Ștefan Vodă. Ne reprezintă. Avem și biserică în numele marelui voievod, liceul îi poartă numele, strada Ștefan cel Mare cea mai principală... Tot ce este legat de acest nume care ne-a remarcat. Noi încercăm să scoatem în evidență."

Pictura murală are dimensiunea de 15 metri pe 18 metri și a fost realizată în 20 de zile.

VLADISLAV COCIU, primar Ștefan Vodă: "Este un proiect de suflet al orașului Ștefan Vodă realizat în strânsă colaborare cu Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău. Este în legătură cu cei 520 de ani de la data trecerii în eternitate."

Pictura murală a fost realizată de tânărul artist plastic Alexei Luca la inițiativa Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Primăria Ștefan Vodă și un agent economic.

Opinia ta contează. Comentează!