Peste o sută de copii și adulți cu necesități speciale și-au manifestat astăzi talentele la Festivalul de Creație Incluzivă
Social 14 octombrie 2024, 18:02 | 94

Au dansat, au cântat și au recitat poezii. Peste o sută de copii și adulți cu necesități speciale și-au manifestat astăzi talentele la Festivalul de Creație Incluzivă „Moldova mea - leagăn de flori”, care s-a desfășurat astăzi la Teatrul dramatic rus din Chișinău, „Anton Cehov”. „Este esențial ca acești copii să simtă susținerea societății”, spun organizatorii evenimentului.

Petru are 21 de ani. Recent, el a reușit să obțină o diplomă de bucătar, iar acum este în căutarea unui loc de muncă. La festival a venit să caute hrană pentru suflet și să lege prietenii, spune acesta. În schimb a pregătit și el ceva.

Părinții care au venit să-și susțină copiii spun că acest eveniment are o încărcătură emoțională enormă.

Maria a venit cu fiul ei, care suferă de autism, pentru a-i insufla încredere.

La festival participă peste șapte colective artistice din mai multe localități.

LUDMILA ȘIȘCHINA, organizatorul Festivalului de Creație Incluzivă: "Acest festival de creație incluzivă vine să descopere talentele copiilor deosebiți, care nu au avut posibilitate să ajungă pe o scenă mare. Când evoluează celebrități, nu vedem niciodată să evolueze oameni cu necesități speciale. Am creat această platformă pentru ca acești copii să-și manifeste talentul, să arate că sunt capabili."

LIUBOV IVANCIVA, director, Centrul de reabilitare, Ceadîr-Lunga: "E o mare bucurie pentru copii, pentru că ei pot participa și să-și demonstreze talentul. În al doilea rând, că își fac prieteni noi și pot socializa. Noi am venit cu părinții acestor copii de la centru, și sperăm că acest festival îi va reuni pe mulți alții."

Festivalul Internațional de Creație Incluzivă „Moldova mea - leagăn de flori” a ajuns la a V-a ediție.

Opinia ta contează. Comentează!