Republica Moldova poate conta pe sprijinul Poloniei în procesul de aderare la Uniunea Europeană, a declarat premierul polonez
Social 4 septembrie 2024, 19:55 | 469

Republica Moldova poate conta pe sprijinul Poloniei în procesul de aderare la Uniunea Europeană, a declarat astăzi la Chișinău premierul polonez, Donald Tusk, după o întrevedere cu prim-ministrul Dorin Recean. Potrivit acestuia, Republica Moldova ar putea învăța de la Polonia „să negocieze inteligent” în procesul de aderare la blocul comunitar.

DONALD TUSK, prim-ministrul Poloniei: "L-am asigurat pe premier din partea mea și doresc să îi asigur pe toți cetățenii Republicii Moldova că Polonia va acționa în mod foarte intens, chibzuit și în cooperare strânsă cu Republica Moldova privind procesul de aderare. Am vorbit despre necesitatea de a sprijini Republica Moldova în acest proces, având în vedere interesul comun."

La rândul său, premierul Dorin Recean a declarat că Republica Moldova împărtășește aceleași valori ca și statele membre ale Inițiativei celor Trei Mări, și acest lucru va consolida cooperarea între state.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Suntem pregătiți să ne implicăm constructiv și eficient în dialogurile găzduite de Polonia în 2025 și corespunzător, în proiectele economice și de infrastructură, derulate sub egida acestei inițiative. Avem convingerea că această implicare va accelera parcursul nostru de dezvoltare și va consolida cooperarea noastră regională."

Programul oficialului de la Varșovia prevede discuții cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Polonia va deține președinția Consiliului European în 2025.

Opinia ta contează. Comentează!