Partenerii externi, alături de Moldova
Social 27 august 2024, 20:23 | 565

România va continua să ofere Chişinăului sprijin strategic pe toate planurile. Mesajul a fost transmis de liderul de la București, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova. Ce declarații au făcut ambasadorii Statelor Unite și ai Uniunii Europene la Chișinău, aflați în continuare.

Într-un mesaj publicat pe platforma X, președintele României, Klaus Iohannis, a menționat că Republica Moldova este parte a marii familii europene, iar continuarea eforturilor actuale va transforma aderarea la blocul comunitar într-un obiectiv îndeplinit. „România va continua să ofere sprijin strategic pe toate planurile”, a mai scris liderul de la Cotroceni.

Cu un mesaj de felicitare a venit și ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, care a menționat că independența și viitorul Republicii Moldova sunt în mâinile cetățenilor.

JANIS MAZEIKS, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău: "Am avut o deosebită onoare să vizitez sala unde a fost semnată Declarația de Independență. Am stat alături de unele dintre personalitățile curajoase care au semnat acea declarație, precum și un grup de tineri entuziasmați care reprezintă viitorul Republicii Moldova. Semnatarii declarației au proclamat independența țării. Este în mâinile voastre să o faceți mai puternică. Pe măsură ce avansați pe calea integrării europene, Uniunea Europenaă rămâne hotărâtă să fie alături și să vă sprijine ca pe un adevărat prieten."

Urări au venit și de la Ambasada Statelor Unite la Chișinău.

MESAJUL AMBASADEI STATELOR UNITE LA CHIȘINĂU: "Independența și suveranitatea Republicii Moldova sunt vitale, în special pe măsură ce continuați să vă croiți calea spre democrație, prosperitate și securitate pentru toți cetățenii. Statele Unite rămân ferm angajate să colaboreze cu Republica Moldova pentru a sprijini progresul dumneavoastră continuu și atingerea obiectivelor noastre comune."

Despre independența Republicii Moldova a vorbit și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ea a notat pe platforma X că în acestă zi onorează „călătoria extraordinară a unei țări care s-a eliberat de lanțurile sovietice, și-a construit democrația, iar acum avansează constant pe drumul său european. „Moldova, inimile noastre sunt cu tine”, a scris Ursula von der Leyen în limba română.

Opinia ta contează. Comentează!