Aproape 170 de tineri au depus astăzi jurământul de credință și urmează să-și exercite serviciul militar în termen
Social 5 septembrie 2024, 22:43 | 404

Aproape 170 de tineri au depus astăzi jurământul de credință și urmează să-și exercite serviciul militar în termen. Prieteni, părinți, camarazi sau rude au venit să-i susțină pe soldați la evenimentul solemn. Până a purcede la cătănie, tinerii vor avea câteva zile libere pentru a fi alături de cei apropiați. De săptămâna viitoare, vor începe activitățile în unitățile militare.

SERGIU CIRIMPEI, locţiitor șef Marele Stat Major al Armatei Naţionale: "Sunt onorat pentru că anume astăzi rândurile sistemului național de apărare s-a mărit cu 168 de militari. Stimați ostași, să știți că sunteți bravo. Bravo pentru faptul că ați optat ca să executați serviciul militar în termen și pentru că ați făcut ceea ce fiecare bărbat trebuie să facă - ați depus jurământul militar."

Unii soldați spun că decizia de a face armată a fost una asumată și că își doresc să urmeze exemplul bărbaților din familia lor care, la fel, au făcut serviciul militar.

Printre cei care au venit să-i susțină pe noii soldați sunt soțiile tinerilor, mamele, tații sau bunici. Unii dintre ei ne-au mărturisit că au aflat despre decizia de a servi patria într-un moment neașteptat.

Tinerii soldați au făcut un curs de instruire care a durat șase săptămâni, înainte de a depune jurământul și a începe serviciul militar.

ALEXEI SPÂNU, comandant de pluton al Armatei Naționale: "Pe durata cursului de bază miliarii au învățat materii de tot timpul, începând cu topografie și finalizând cu mânuirea armei și alte materii extrem de interesante. Un îndemn pentru tinerii militari și pentru viitorii militari care vor fi înrolați în armata națională, aș vrea să le spun să nu le fie frică să vină și să facă serviciul militar, deoarece nu este o perioadă lungă aceste 12 luni, dar la sfârșitul acestui curs, le-am promis la fiecare în parte că vor fi cei mai mândri, atât ei cât și părinții lor."

Opinia ta contează. Comentează!