Peste 2 mii 500 de persoane și-au anunțat intenția de a participa la „Euro Marathon 2024”, care se va desfășura duminică, 8 septembrie
Social 5 septembrie 2024, 20:08 | 266

Peste 2 mii 500 de persoane și-au anunțat intenția de a participa la „Euro Marathon 2024”, care se va desfășura duminică, 8 septembrie, în orașul Chișinăul. La eveniment pot participa profesioniști, amatori și persoane cu nevoi speciale, deopotrivă. Organizatorii spun că în acest an, maratonul are o semnificație deosebită.

RALUCA COSTACHE, organizator: "Participarea la acest maraton este gratuită, îi așteptăm pe toți cei care sunt animați de beneficiile sportului și sunt conștienți de lucrul acesta, dar îi așteptăm și pe acei care sunt de asemenea animați de valorile europene și de perspectiva europeană a Republicii Moldova."

„Euro Marathon 2024” va începe și se va încheia în Piața Marii Adunări Naționale, care va fi transformată duminică într-un centru al sportului, cu muzică, dans, animații și diverse activități. Participanții vor putea alege distanța pe care doresc să o parcurgă - zece kilometri sau un cerc de puțin peste trei kilometri. Toți participanții vor primi medalii indiferent de distanța parcursă, spun organizatorii.

MAXIM ZORKIN, reprezentant sporter.md: "În cadrul evenimentului o să alergăm nu pentru viteză, nu pentru rezultat, o să alergăm ca un Fun Run, familly run, unde o să fie un traseu simplu fiecare o să alerge cât o să-și dorească. Nu este nevoie de o pregătire fizică, pentru că tu poți să ai o plimbare, poți să faci un cerc sau jumătate de cerc, important e să fii parte a acestui eveniment și să savurezi de atmosfera evenimentului."

Potrivit organizatorilor, copiii vor avea ocazia să participe la cursa dedicată lor, Euro Marathon 2024 Kids Run. Cursa pentru copiii cu vârste între 5 și 7 ani va avea o distanță de 400 de metri. Copiii cu vârste între 8 și 10 ani vor alerga 800 de metri, iar cei între 11 și 13 ani vor parcurge 1200 de metri. Toți participanții, inclusiv minorii, vor primi tricouri cu simbolistica Euro Marathon 2024 și medalii pentru finalizarea cursei.

Opinia ta contează. Comentează!