Elevii care învață Liceul „Mihai Eminescu” din Chișinău sunt supuși, de cel puțin două ori pe zi, unui risc pentru viață
Social 5 septembrie 2024, 20:06 | 8824

Elevii care învață la Liceul „Mihai Eminescu” din Chișinău sunt supuși, de cel puțin două ori pe zi, unui risc pentru viață. Intrarea în instituție se face din stradă, iar lipsa unui pasaj pietonal amplifică pericolul. Administrația liceului de la Botanica a evitat să dea explicații, dar părinții sunt revoltați și cer măsuri urgente.

Părinții copiilor care merg zilnic la Liceul „Mihai Eminescu” ar vrea ca autoritățile municipale să reorganizeze porțiunea de-a lungul teritoriului școlii, unde să fie și un trotuar, și locuri de parcare.

Potrivit responsabililor din cadrul Direcției mobilitate urbană, Primăria Chișinău nu a primit vreo reclamație sau solicitare nici din partea părinților, nici din partea administrației Liceului „Mihai Eminescu”.

VERONICA BALTAG, ofițer de presă, Direcția mobilitate urbană: "Nu avem la noi parvenită așa solicitare să vedem, să ieșim la fața locului să vedem care este situația de fapt. Noi avem un plan de intervenție, după care mergem acuma și reparăm accese, reabilităm, pe urmă se fac marcaje... La necesitate se montează indicatoare."

Am încercat să discutăm cu directoarea liceului, Svetlana Lungu, însă aceasta a refuzat să comenteze situația.

Opinia ta contează. Comentează!