39 de mii de oameni au venit în Piață
Social 28 august 2024, 16:37 | 513

Aproape 40 de mii de oameni au sărbătorit aseară în Piața Marii Adunări Naționale împlinirea a 33 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Potrivit datelor Poliției, fluxul cel mai mare de spectatori a fost înregistrat aproape de ora 23:00, iar numărul constant al celor prezenți la concert a fost de 33 de mii de oameni. Oamenii legii spun că evenimentul s-a desfășurat fără abateri, iar cetățenii au dat dovadă de responsabilitate și nu au provocat incidente sau ilegalități.

Miile de oameni care au venit în Piața Marii Adunări Naționale au asistat la un concert susținut de Moldovan National Youth Orchestra, Ansamblul Fluieraș, Surorile Osoianu, Satoshi, Irina Rimes și interpreta din Suedia, Loreen, câștigătoarea Eurovision la două ediții de concurs.

Pentru buna desfășurare a programului, Guvernul a alocat 9,9 milioane de lei. În Piața Marii Adunări Naționale va fi și în această seară atmosferă de sărbătoare. Va fi cel din urmă cocncert din cele trei dedicate Zilei Independenței. La ora 18:10 pe scenă va ieși Delia, fiind urmată de trupa Alternosfera la ora 19:30. Concertul se va încheia cu prestația trupei din Ucraina Okean Elzy, care va ieși în scenă la 21:20.

Opinia ta contează. Comentează!