Oamenii care locuiesc în preajma unei străzi din municipiul Bălți își fac griji că pământul surpat le-ar putea ajunge în case
Social 16 septembrie 2024, 20:04 | 1958

Oamenii care locuiesc în preajma unei străzi din municipiul Bălți, unde săptămâna trecută s-a produs o alunecare de teren, își fac griji că pământul surpat le-ar putea ajunge în case. Ei spun că autoritățile nu întreprind nimic pentru a-i apăra de năpastă. Cele din urmă fac referire la instabilitatea solului.

Alunecarea de teren s-a produs pe strada Sfântul Nicolae din Bălți.

MARIA CHIRIAC, locuitoarea municipiului Bălți: "Ni s-a promis lucrări 24 din 24 de ore, dar în schimb nu este nimeni la fața locului. E ora 10.00 dimineața și nu sunt nici carabinieri, nici poliție, nu mai spunem de lucrători."

Locuitorii cer ca autoritățile locale să întreprindă măsuri urgente.

NICOLAI STOROJ, locuitorul municipiului Bălți: "Aceștia au fost, salvatorii s-au uitat, au spus că încetișor încă se duce la vale pământul. Au spus să așteptăm să se usuce, s-a zvânta și ei să înceapă lucrul. Noi nu putem hotărî nimic și le spuneam de atunci, puneți o țeavă, un furtun... Până nu s-a întâmplat ce s-a întâmplat, nu s-au apucat de nimic."

Primarul municipiului Bălți a refuzat să vorbească cu reporterul de la TV Nord, care a venit cu una dintre persoanele afectate de surparea pământului. Totuși, în discuția cu femeia, care a rămas pe drumuri cu patru copii, edilul a făcut referire la instabilitatea solului.

ALEXANDR PETKOV, primarul municipiului Bălți: "Pământul lent, lent se duce jos. Acum uite, noi lucrăm conform normelor științifice. Norma științifică în afară de faptul că spune că tu nu aveai cum acolo să construiești și tu știai asta și noi o lăsăm la o parte... Dar norma științifică spune astăzi că acolo nu se poate de făcut nimic, nimic până ce nu se stabilizează solul. Orice roabă scoasă de pământ de jos o să ne scoată de sus asfaltul și tot, tot, tot."

Pe 11 septembrie, o porțiune a străzii Sfântul Nicolae din municipiul Bălți s-a surpat în urma unei alunecări de teren. Victime nu au fost înregistrate, însă două familii au fost evacuate din locuințe din cauza pericolului care planează asupra caselor.

Opinia ta contează. Comentează!