Acoperișul Teatrului de Operă și Balet a cedat sub presiunea ploii de sâmbătă seara
Social 16 septembrie 2024, 20:07 | 198

Acoperișul Teatrului de Operă și Balet a cedat, sub presiunea ploii de sâmbătă seara. A fost afectată parțial scena teatrului. Pagubele sunt estimate la aproximativ 75 de mii de lei, ne-a declarat directorul instituției, Nicolae Dohotaru.

NICOLAE DOHOTARU, directorul TNOB: "S-a rupt în bucăți o țeavă nouă care a fost schimbată de specialiștii noștri. Dar volumul de apă atât de mare a fost că nu a mai rezistat. Și a plouat aici, în zona aceasta de scenă. Nu chiar pe scenă unde era linoleum pentru balet, alături aici. La început a fost un șoc pentru toți, pentru că nu știam problema. Au tăiat, au schimbat țeava, s-a oprit apa și au rămas niște scurgeri pe țeava verticală care o vedeți în ungher."

Clădirea teatrului necesită o reparație, spune Nicolae Dohotrau.

NICOLAE DOHOTARU, directorul TNOB: "Trebuie schimbată un pic scândura care este aici pe scenă, să nu fie umedă, să o schimbăm. Ceva din decor s-a mai pus la uscat. Trebuie schimbată țeava aceasta de fontă care vrem să punem o țeavă din material. Jos în atelierul de croitorie trebuie de schimbat unde s-a scurs un pic."

Administrației i s-a cerut un deviz estimativ de cheltuieli pentru reparații, iar banii necesari vor fi transferați în scurt timp.

NICOLAE DOHOTARU, directorul TNOB: "L-am estimat undeva la 75 de mii de lei, cu tot cu reparații, cu tot cu schimb de scânduri de țevi și așa mai departe."

Potrivit lui Nicolae Dohotaru, problema acoperișului e una gravă și urmează a fi rezolvată în mod prioritar.

În ciuda situației, spectacolul programat pentru ziua de duminică, „Lacul lebedelor”, s-a jucat pentru 1200 de spectatori.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, afirmă ca va constitui un grup de lucru care, în următoarele zile, va verifica toate clădirile ce se află în gestiunea celor 38 de instituții cultural-artistice din subordinea Ministerului Culturii.

Opinia ta contează. Comentează!