Cu activități în aer liber, concursuri, multă muzică și voie bună, localnicii au sărbătorit Hramul satului Budești
Social 20 septembrie 2024, 20:52 | 297

Au fost activități în aer liber, concursuri, multă muzică și voie bună la Budești, unde localnicii au sărbătorit Hramul satului. Evenimentul a reunit întreaga comunitate, de la cei mai mici locuitori până la oamenii trecuți prin viață. Pentru a încuraja natalitatea, dar și pentru a aduce un omagiu vârstnicilor, nou-născuții și familiile lor s-au ales cu diplome, la fel și cuplurile care au ajuns la 50 de ani de căsătorie.

La concursul „Parada cărucioarelor” mamele au putut să își etaleze creativitatea în ceea ce ține de decoruri neobișnuite.

AURELIA ROTARI, locul I, Parada cărucioarelor: "Am un băiat și mă gândeam că o să fie foarte frumos ca mămica să fie însoțitoare de zbor și băiatul să fie pilotul."

CĂTĂLINA SULA, locul II, Parada cărucioarelor: "Când mi s-a spus că este nevoie să decorăm cărucioarele, noi deja am decis că o să fie floarea soarelui, pentru că totuși este toamnă și să fie de sezon"

CRISTINA ROMANCIUC, locul III, Parada cărucioarelor: "A fost foarte interesant și trebuie să fii cât mai ingenios ca să faci ceva frumos, mai ales când ai o buburuză, care te ajută."

Un moment emoționant a fost celebrarea cuplurilor din Budești care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Oamenii au marcat „Nunta de aur”, un simbol al dragostei și al continuității.

VLADIMIR CRĂCIUN: "În primul rând dragostea, iubirea, înțelegerea, răbdarea din partea soțului, din partea soției. Foarte mult înseamnă în viața de familie când ai copii. Adică ai pentru cine trăi, pentru ce trăi."

LUDMILA CRĂCIUN: "Eu sunt bucuroasă că am patru băieți și sunt lângă noi. Să fie toți sănătoși împreună cu copiii și împreună cu noi."

Pentru organizatori, acest eveniment a fost o bună oportunitate de a promova localitatea.

NINA COSTIUC, primar satul Budești: "Noi trebuie să fim promotori ai tendințelor spre prosperitate. Noi punem în valoare, susținem și motivăm tinerii ca să întemeieze cupluri și să nască copii, să-i educe și să avem un viitor."

Opinia ta contează. Comentează!