Trei din cinci locuitori ai Republicii Moldova nu merg deloc în vacanțe și nu au fost nicăieri în ultimii doi ani
Social 20 septembrie 2024, 20:40 | 76

Trei din cinci locuitori ai Republicii Moldova nu merg deloc în vacanțe și nu au fost nicăieri în ultimii doi ani. Cu precădere vârstnicii sunt cei care nu călătoresc. De partea cealaltă, unii tineri pleacă în vacanță de câteva ori pe an. Datele au fost prezentate de expertul economic Veaceslav Ioniță.

VEACESLAV IONIȚĂ, expert economic: "61 la sută.. doi ani spun că nu au fost și nici nu planifică să meargă în vacanță. De fapt aveam 60 la sută din persoane care practic nu știu ce înseamnă aceasta să mergi în vacanță. 18,9% din peroane, odată la doi ani cel puțin, undeva se duc. Spre exemplu 4,9% măcar odată în doi ani merg undeva în Moldova. Alți 12,8 merg undeva peste hotare."

Patru din cinci vârstnici din Republica Moldova nu au fost și nici nu vor merge anul acesta la odihnă, menționează Ioniță.

VEACESLAV IONIȚĂ, expert economic: "Cel mai mult călătoresc tinerii de 18 până la 29 de ani. 55 la sută din ei tot nu călătoresc. E mult, dar e mai puțin decât media. 39 la sută au mers undeva în țară sau peste hotare, iar 5,5 la sută vor merge și în țară și peste hotare. Ei au vacanță activă. Vârsta de 30-44 de ani deja numărul celor care nu au mers în vacanță crește."

Veaceslav Ioniță notează că doar 3,5% din populația țării are o viață activă în ceea ce privește vacanțele.

Opinia ta contează. Comentează!