Gheorghe Cotorobai, acuzat de răpirea, violul și omorul tinerei Ana-Maria Guja, a compărut din nou în fața magistraților
Social 20 septembrie 2024, 20:36 | 1003

Gheorghe Cotorobai, acuzat de răpirea, violul și omorul tinerei Ana-Maria Guja, a compărut din nou în fața magistraților de la Judecătoria Orhei. Astăzi, au fost audiate trei persoane: doi experți judiciari și o prietenă a victimei. Gheorghe Cotorobai pledează nevinovat și spune că probele prezentate de procurori ar fi trucate. Săptămâna viitoare va fi audiat un martor și avocatul familiei victimei.

ELENA COJOCARU, avocatul succesorului părții vătămate: "Astăzi am continuat examinarea cazului și anume am audiat martorii și nemijlocit au fost audiați doi experți. Vom continua cu audierea martorilor, după care vom merge conform procedurii stabilite în ședința preliminară."

VLADISLAV BOȘCĂNEAN, procuror: "Mai avem un martor care este preconizat pentru ziua de 26 septembrie să fie audiat, după care purcedem la examinarea mijloacelor de probă, a înregistrărilor video și a înscrisurilor. Noi prin probele noastre pe care le-am administrat la faza de urmărire penală și care sunt cercetate în instanța de judecată încercăm să demonstrăm contrariul. Adică, fata care a urcat în automobil este Ana-Maria Guja."

Avocatul lui Gheorghe Cotorobai susține că, în seara în care Ana-Maria a dispărut, în mașina clientului său a urcat altă persoană.

VLADISLAV TELEBA, avocatul inculpatului: "Este o oarecare Olga. Așa s-a prezentat ea și așa a reținut-o clientul meu. Înălțimea lui Ana-Maria era de un metru Persoana care era împreună cu Cotorobai Gheorghe era una mai înaltă de un un metru 60."

Tragedia s-a produs la începutul lunii aprilie. Tânăra Ana-Maria Guja, care era însărcinată în șase luni, a urcat într-o mașină de ocazie la Orhei și a dispărut fără urmă. Potrivit procurorilor, la volanul acelei mașini se afla Gheorghe Cotorobai. După opt zile de căutări, corpul neînsuflețit, cu semne de moarte violentă, a fost găsit la 21 de kilometri de satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, unde locuiește suspectul. În timpul perchezițiilor, oamenii legii au identificat în locuința bărbatului mai multe lucruri care ar aparține unor femei.

Gheorghe Cotorobai riscă detenție pe viață. În urma acestei crime, noțiunea de femicid, cea mai gravă formă de violență împotriva femeii, a fost introdusă în legislația națională.

Opinia ta contează. Comentează!