Zeci de copii care merg la grădinița nr.2 din Trușeni au marcat astăzi Ziua Internațională a Păcii prin cântece și hore
Social 20 septembrie 2024, 20:49 | 301

Zeci de copii care merg la grădinița nr.2 din Trușeni au marcat astăzi Ziua Internațională a Păcii prin cântece, hore și scene de teatru. „Trebuie să le explicăm celor mici ce înseamnă pacea, pentru a ne asigura că vom avea un viitor sigur acasă”, afirmă cadrele didactice.

Copiii trebuie să înțeleagă de mici ce înseamnă pacea, dar și care este valoarea ei, spun educatorii. VALENTINA IONAȘCU, educatoare: "Este foarte important ca copiii de mici să cunoască că pacea începe de la o prietenie, de la dragostea părinților, de la bunul cuvânt și bunele maniere în familie și societate."

SILVIA URSACHE, director interimar, Grădinița nr.2, Trușeni: "Cu pace începe totul. Cu pacea începe lucrul, venirea la grădiniță, mersul copiilor la școală. Un nou început se începe doar cu pace!"

VIORICA BEREGOI, primarul comunei Trușeni: "Acum de câțiva ani, noi toți am înțeles ce înseamnă pacea, pentru că în contextul războaielor care au loc pe tot globul pământesc, începem să conștientizăm de fapt vorba bunicilor noștri care spuneau că vrem pace și pâine."

În semn de solidaritate cu cei care nu au un cer senin, copiii s-au unit într-o horă.

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită anual pe 21 septembrie.

Opinia ta contează. Comentează!