În Chișinău au fost inundate zeci de străzi, au căzut mulți arbori, iar în unele sectoare au fost alunecări de teren
Social 16 septembrie 2024, 20:06 | 244

Ploaia a făcut prăpăd în Chișinău. Se depun eforturi pentru a evacua apele acumulate în urma precipitaţiilor căzute încă de sâmbătă. Au fost inundate zeci de străzi, mulți arbori au căzut, iar în unele sectoare au fost alunecări de teren. Viața unor oameni a fost într-un pericol real. Cei de la Primărie spun că toate serviciile lucrează în regim de alertă.

Muncitorii de la Spații verzi sunt trimiși în toate parcurile din Chișinău, ne-a declarat luni purtătorul de cuvânt al instituției, Victor Nichituș.

VICTOR NICHITUȘ, ofițer de presă, ÎM „Spații Verzi”: "Astfel, în Parcul „Valea Morilor”, Grădina Publică „Alunelul”, Parcul „La Izvor”, Pădurea - Parc „Butoiaș”, Parcul „Râșcani”, str. Florilor, scuarul din str. I. Zaikin, scuarul din strada Răzășilor, Parcul „Valea Trandafirilor”, Grădina Publică „Sarmizegetusa”, str. A. Russo și bd. Mircea cel Bătrân sunt efectuate lucrări de degajare, spălare și evacuare a nămolului adus de viiturile de apă."

Multe zone din sectorul Buiucani au fost afectate. Inundații s-au înregistrat pe strada Calea Ieșilor, pe str. Creangă, în special partea de jos cât și pasajul subteran. Problema a fost abordată luni, în format online, de către responsabilii de la Primărie.

VASILE MOROI, pretor al sectorului Buiucani: "Ceea ce ține de copaci căzuți, am avut pe cinci adrese. De către Spații Verzi au fost toți evacuați, doar pe adresa am avut copac pe mașină și la o grădiniță copacul a căzut și a avariat gardul grădinițe. Ceea ce ține de instituții de învățământ, sunt afectate 16 grădinițe fie că este inundat subsolul, fie că a căzut apă din tavan."

Iar la Botanica, mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic, iar circulația pe străzi a fost dificilă.

DIANA GUBA, pretor al sectorului Botanica: "S-a intervenit la evacuarea copacilor doborâți de intemperie pe adresele Salcâmilor, Muncești, Trandafirilor și Belgrad. Pe arterele principale careva trăsături nu au fost constatate."

La Ciocana au fost înregistrate chiar și alunecări de teren, a declarat pretorul de sector. Un accident neexplicabil s-a produs și pe strada Meșterul Manole, unde o mașină s-a prăbușit sub asfalt.

SINILGA ȘCOLNIC, pretor al sectorului Ciocana: "Au fost identificate mai multe zone afectate, printre care: trei surpări de teren, inclusiv una cu prăbușirea unui perete pe carosabilul străzii, cinci tasări pe rețele inginerești, trei inundații de carosabil și am avut pe Lunca Bâcului intersecție cu strada Varnița ieșirea râului Bâc din albie."

Autoritățile municipale au menționat în cadrul ședinței că sunt acum în situație de alertă.

Opinia ta contează. Comentează!