Papa Francisc a plâns în timp ce evoca războiul din Ucraina ”martirizată”
Externe 9 decembrie 2022, 16:23 | 867

Papa Francisc a plâns, când a început să vorbească despre războiul din Ucraina „martirizată”. S-a întâmplat la Roma, în timpul unei ceremonii, dedicate Fecioarei Maria, în cadrul sărbătorii Imaculata Concepţie. Suveranul pontif și-a început tradiționala rugăciune, apoi s-a oprit, plin de emoții.

FRANCISC suveran pontif: "Fecioară Imaculată... Aş vrea să-ţi aduc astăzi mulţumirea poporului ucrainean.

Suveranul pontif şi-a reluat apoi discursul, sprijinindu-se de fotoliu.

FRANCISC, suveran pontif: "Poporului ucrainean... pentru pacea, pe care o cerem de la Domnul de multă vreme. Trebuie, în schimb, să-ţi amintesc din nou supliciul copiilor, al persoanelor vârstnice, al taţilor şi al mamelor, al tinerilor din această ţară martirizată, care suferă atât de mult."

Nu este prima dată când în rugăciunile sale, Papa Francisc evocă „dorinţa universală pentru pace”. Recent, acesta l-a "implorat" pe Putin să "oprească spirala violenţei" și a comparat invazia rusă în Ucraina cu operațiunea naziștilor de exterminare a evreilor. Dar mai multe declarații contradictorii au creat semne de tensiune între Roma și Kiev, de la începutul războiului. De exemplu, când Suveranul pontif a comemorat victimele războiului, dar a deplâns și moartea activistei ultra-naționaliste ruse Daria Dughina, fără să-i menționeze numele. Papa Francisc a vorbit despre „nevinovații", care plătesc pentru război. Atunci, Ministerul de Externe al Ucrainei a transmis la Vatican că Ucraina este profund dezamăgită de cuvintele Pontifului, care compară pe nedrept agresorul cu victima.

Opinia ta contează. Comentează!