Miturile despre UE, tot mai frecvente
Social 17 septembrie 2024, 20:38 | 363

Falsurile cu privire la Uniunea Europeană sunt lansate în spațiul public cu un singur scop - de a schimba opinia oamenilor de rând despre această comunitate continentală. Perspectiva teologică a relației dintre creștinism și Uniunea Europeană a fost abordată astăzi de reprezentanții inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa”.

VADIM PISTRINCIUC, co-fondator al inițiativei „Cetățeni pentru Europa”: "Într-adevăr, sunt multe confesiuni în Uniunea Europeană, dar Europa rămâne a fi continentul și spațiul pentru creștinism. Acest lucru este dominant și prin opera socială. Multe organizații creștine care fac caritate și promovează calitatea vieții la fel sunt susținute de către Uniunea Europeană."

Vadim Pistrinciuc a subliniat și diversitatea religioasă din spațiul european, amintind că România, Bulgaria, Grecia și Cipru au o populație majoritar creștin ortodoxă.

VADIM PISTRINCIUC, co-fondator al inițiativei „Cetățeni pentru Europa”: "În diferite state europene sunt diferite practici cu privire la educația religioasă în școli. Sunt state în care educația religioasă, fie și facultativă, este prezentă. Tinerii, copiii sunt educați în spiritul valorilor creștine. Sigur că este loc pentru libertate. Există loc pentru libertatea de exprimare."

La discuții a participat și preotul Andrei Rusu de la biserica „Sf. Dumitru” din Chișinău.

ANDREI RUSU, preot: "Europa a demonizat, Europa a decăzut moralicește - e un fapt care nu presupune decât implicare ideologică. Noi suntem o societate care avem acces de a merge în Europa, mai ales, datorită faptului că avem această deschidere în ultimii zece ani."

Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” își propune să continue demersurile de informare corectă a publicului cu privire la integrarea europeană, subliniind compatibilitatea dintre valorile europene și cele creștine.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie