În ziua alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional, nu va fi organizat vreun sondaj la ieșirea de la urne
Social 14 octombrie 2024, 19:59 | 88

În acest an nu vom avea parte de exit-poll-uri. Pe 20 octombrie, în ziua alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional, nu va fi organizat vreun sondaj la ieșirea de la urne. Precizarea a fost făcută de șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sârbu.

Duminică, 13 octombrie, a fost ultima zi când asociațiile obștești, instituțiile de instruire și cercetare în domeniul electoral, autoritățile electorale din străinătate, organizațiile internaționale sau organizațiile neguvernamentale au putut depune solicitări la CEC pentru desfășurarea unor exit-poll-uri. Cel din urmă sondaj la ieșirea de la urne a fost organizat în Republica Moldova în cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale din anul 2020. Atunci, asociația obștească „Spero” și compania „Intellect Group” au efectuat acest exercițiu la o sută de secții de votare din țară.

Opinia ta contează. Comentează!