Președintele Pedro Castillo a fost demis şi arestat, iar vicepreşedintele Dina Boluarte a fost învestită în fruntea țării
Externe 9 decembrie 2022, 16:31 | 570

Cutremur în politica din Peru. Președintele Pedro Castillo a fost demis şi arestat, iar vicepreşedintele Dina Boluarte a fost învestită în fruntea unei ţări măcinată de proteste și crize politice. Dina Boluarte a devenit prima femeie președinte din istoria acestui stat.

Dina Boluarte, un avocat în vârstă de 60 de ani, a depus jurământul la doar câteva ore după ce Pedro Castillo a încercat să dizolve Congresul într-o mișcare criticată ca o tentativă de lovitură de stat, notează AFP.

DINA BOLUARTE președinte al Peru: "Ceea ce cer este un termen-limită, un timp prețios de a salva țara noastră de corupție și rea-guvernare."

Demiterea lui Pedro Castillo pentru "incapacitate morală" a fost aprobată de 101 din 130 de parlamentari. Sute de manifestanţi s-au adunat pentru a manifesta împotriva lui Castillo.

Un grup de contramanifestanți a venit să îl susțină pe Castillo.

Pedro Castillo, de 53 de ani, a devenit președinte în iulie 2021. Luna trecută, mii de oameni au mărșăluit pentru a-i cere demisia. Pedro Castillo este vizat în șase anchete pentru fapte de corupție și i-a numit anterior pe cei care s-au opus guvernului său „dușmani ai oamenilor”.

Opinia ta contează. Comentează!