Zeci de angajați ai unei companii, care riscă să-și piardă locurile de muncă, au ieșit astăzi în stradă
Social 18 septembrie 2024, 20:27 | 319

Zeci de angajați ai unei companii de producere a articolelor din piele, care riscă să-și piardă locurile de muncă, au ieșit astăzi în stradă. Oamenii cer implicarea autorităților pentru ca firma la care activează să nu se închidă. Asta după ce compania ar fi fost vizată de un atac raider al unui fost asociat, aflat în în complicitate cu Ion Dorogoi, ex-avocatul lui Veaceslav Platon. Prin intermediul unor hotărâri judecătorești, fostul asociat le-ar fi cerut administratorilor companiei să achite 14 milioane de lei și să transmită dreptul de proprietate asupra firmei. De partea cealaltă, Ion Dorogoi spune că ar fi vorba de un conflict de familie.

Angajații care riscă să-și piardă locurile de muncă au protestat în fața Guvernului, a Președinției, la Parlament, dar și la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, unde s-a admis cererea de chemare în judecată privind lichidarea întreprinderii TiTiTi și C, fiind afectate și companiile Tasita&A și IL Ponte-3T. Protestatarii susțin că totul a fost pus la cale de fostul asociat, Galina Timotin, și avocatul acesteia, Ion Dorogoi.

VASILE TANAS, administrator comercial al companiei: "Prin intermediul sistemului judecătoresc, aceștia, în mod abuziv au luat controlul firmei noastre. Noi fiind contribuabili, nu avem datorii față de stat, achităm salariile la timp. La moment, noi angajăm 300 de persoane, dintre care 35 sunt din Asociația Surdomuților."

TUDOR TĂNASE, asociat al companiei: "Uitați-vă, 300 de oameni stau aici în pericol de a rămâne în stradă. E strigător la cer! De aceea, cerem de la Judecătorie, de la Președinție și de la toți: „Nu fiți indiferenți”."

Mulți dintre cei care au venit la protest spun că au lucrat în cadrul companiei ani buni și se tem că acum vor rămâne fără loc de muncă.

În cadrul companiei activează și unele persoane cu nevoi speciale, care au reușit cu greu să-și găsească un loc de muncă.

În fața protestatarilor a ieșit președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian. Deputatul consideră că este suspectă decizia judecătorilor de a lichida compania.

RADU MARIAN, președintele Comisiei economie, buget și finanțe: "Noi vom interveni. Azi, mâine vom trimite solicitarea la CSM ca să investigheze. Noi nu putem, vă dați seama, nu putem direct să investigăm acțiunile judecătorilor, dar o să transmitem solicitarea la CSM."

De partea cealaltă, Ion Dorogoi, avocatul asociatei Galina Timotin, spune că, de fapt, ar fi vorba de un conflict de familie, iar clienta sa avea cotă parte asupra acestor trei companii și doar ar fi vrut să obțină ceea ce îi aparține. Despre suma impunătoare pe care firma este nevoită să o achite, Dorogoi spune că ar fi vorba de anumite dividende pe care Galina Timotin ar fi trebuit să le primească.

ION DOROGOI, avocat: "Este vorba de dividendele pe care doamna Galina în calitate de asociat nu le-a primit. Solicitând de la companie, de la administrator, de la asociație informația dacă există dovada faptului că dumneaei a primit dividendele, atunci să le prezinte. Ei au refuzat să le prezinte. Dumneaei necătând la faptul că este asociat, activa în calitate de depozitar la această companie, de unde a fost ilegal concediată."

În ceea ce privește declarațiile privind lichidarea companiilor, avocatul ne-a spus că Galina Timotin solicită ca să fie clarificată situația, să vadă dacă firmele respective sunt active sau nu și dacă s-au achitat dividentele.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie