Mai puține cazuri de infectare cu Covid
Social 17 septembrie 2024, 20:24 | 142

Republica Moldova s-ar putea confrunta cu un nou val de Covid-19 spre sfârșitul acestui an. Medicii recomandă respectarea în continuare a măsurilor de profilaxie, chiar dacă acum cazurile de infectare sunt în descreștere. Potrivit Ministerului Sănătății, în perioada 9-15 septembrie au fost înregistrate 1310 de cazuri, cu 15% mai puțin decât săptămâna anterioară.

În perioada indicată, din totalul de 1310 cazuri de infectare cu virusul Covid-19, la copii cu vârsta până la 14 ani au fost înregistrate 371 de cazuri, fiind cu 13% mai mult comparativ cu săptămâna anterioară. Potrivit Ministerului Sănătății, în perioada 9-15 septembrie au fost efectuate peste 9 mii de teste, cu 6% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă. Pozitivitatea probelor a scăzut de la 14,96% la 13,56%.

Medicii le recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurile prioritare de protecție, inclusiv igiena mâinilor. Este în continuare necesară respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 - febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces, afirmă autoritățile din sănătate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie