Peter Michalko și întreaga Delegație a Uniunii Europene au adresat felicitări cetățenilor Republicii Moldova
Social 31 august 2020, 15:26 | 748

Ambasadorul Peter Michalko și întreaga Delegație a Uniunii Europene la Chișinău au adresat felicitări tuturor cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Limbii Române. Mesajul ambasadorului a fost inspirat de lirica lui Eminescu.

Și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a venit cu un mesaj de felicitare în contextul marcării Zilei Limbii Române. „31 August - Ziua Limbii Române, sărbătorită în egală măsură pe cele două maluri ale Prutului, în România și în Republica Moldova, dar și pe mapamond, de către aceia pentru care "limba română este Patria mea". Felicitări tuturor! Suprema formă de respect față de limba noastră maternă este să o vorbim și să o scriem corect. În ceea ce mă privește, rămân un optimist...”, a scris Daniel Ioniță.

PETER MICHALKO, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău: „Numai în limba sa omul își percepe inima pe deplin”, așa scria marele poet Mihai Eminescu în una din notițele în care aduce elogiu limbii sale materne. Astăzi aduc la rândul meu un elogiu limbii române, recitând câteva versuri din opera eminesciană: „Din munți bătrâni și din păduri mărețe, se nasc izvoare, ropotind se plimbă, deprind pe rând oceanica lor limbă și sunt în codri pustnici cântărețe...”

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie