Au legat prietenii, au cunoscut tradițiile strămoșești și pleacă cu greu acasă, în țările din care au revenit
Social 23 august 2024, 20:24 | 341

Au legat prietenii, au cunoscut tradițiile strămoșești și pleacă cu greu acasă, în țările din care au revenit. Vorbim despre cei o sută de tineri care pe parcursul a zece zile au participat la tabăra DOR - „Diaspora. Origini. Rădăcini”, ajunsă la cea de-a XII-a ediție. Tinerii spun că a fost o experiență frumoasă, care le-a trezit și mai mult dorul de casă.

Părinții și bunicii sunt bucuroși că își pot familiariza copii și nepoții cu tradițiile strămoșești.

Organizatorii spun cu mândrie că această ediție a fost un succes.

DAN URSU, mentor: "Acum trăiesc niște emoții foarte speciale pentru că am întâlnit un grup de copii foarte speciali din diferite țări care au venit acasă. Chiar dacă trăiesc în alte părți ale lumii, s-au simțit ca acasă, sângele de moldovean curge prin venele lor. Au cântat, au dansat, au fost foarte activi."

MARINA BUNDUCHI, consultant principal BRD: "Scopul programului este de fapt de a asigura această conexiune a copiilor și tinerilor din diasporă cu țara de origine a bunicilor și părinților lor. Se pare că am reușit pentru că ei nu vor să plece de aici. Și copii s-au bucurat timp de zece zile de un program foarte intens, dar și foarte interesant."

Programul DOR a fost lansat în 2013 și este menit să creeze conexiunea între generațiile tinere de migranți și locul de baștină.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie