Majoritatea bălțenilor ar vrea ca festivitatea „Primul sunet” să aibă loc luni, 2 septembrie, argumentând că este o zi lucrătoare
Social 22 august 2024, 20:14 | 124

Majoritatea bălțenilor ar vrea ca festivitatea „Primul sunet” să aibă loc luni, 2 septembrie, argumentând că este o zi lucrătoare mai potrivită decât duminică. Totuși, există voci care susțin că festivitatea ar trebui să fie pe 1 septembrie, conform tradiției.

Alți oameni le-au spus echipei de la TV Nord că preferă ca „primul sunet” să fie organizat pe 1 septembrie, duminică.

Potrivit șefului Direcției învățământ Bălți, Alexandru Roșca, în fiecare școală se organizează un sondaj în care părinții aleg ziua.

TELEFON EL RU, ALEXANDRU ROȘCA, șef departament, DÎTS Bălți: "La Bălți se desfășoară și un sondaj printre directorii de școală. Directorii fac un sondaj printre părinți. Se organizează consilii pedagogice și, pe baza deciziei consiliului pedagogic, va fi luată o decizie privind data la care va avea loc „Primul sunet” în fiecare școală."

Anterior, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că festivitatea de deschidere a noului an de studii 2024 - 2025 va putea fi organizată de către școli pe data de 1 sau 2 septembrie. Decizia finală este luată individual de instituțiile de învățământ, după consultarea opiniei comunității școlare. Prima lecție din acest an de studii va avea genericul „Împreună pentru pace” și va fi obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie