Până nu demult, oamenii suportau lipsa apei potabile când secau fântânile, iar accesul la apă curată era un lux pentru localnici
Social 23 august 2024, 20:22 | 221

O nouă eră începe să capete contur în orașul Iargara, unde visul de ani al localnicilor devine realitate. Până nu demult, oamenii suportau lipsa apei potabile când secau fântânile. Acum, însă, lucrurile s-au schimbat - datorită unui sprijin considerabil din partea Uniunii Europene.

Imaginați-vă o comunitate, care, după ani de așteptare, se trezește la viață grație unui sprijin primordial. Este povestea unui loc unde visul de a avea apă curată la robinet nu mai este doar o promisiune, ci o realitate tangibilă. Uniunea Europeană a întins o mână de ajutor și a transformat fiecare gospodărie din Iargara într-un veritabil izvor de speranță.

EUGENIU MUTAF, primarul orașului Iargara: "Este vorba de o investiție de aproape 100 de milioane de lei. Toți agenții economici, toate instituțiile publice au fost conectate la sistemul de apă."

Astăzi, în orașul Iargara, nu există gospodărie care să nu aibă apă potabilă la robinet. Această inițiativă aduce o schimbare semnificativă în viața comunității, ne spune primarul Eugeniu Mutaf.

EUGENIU MUTAF, primarul orașului Iargara: "Afară anul acesta am avut o perioadă de secetă și călduri mari, dar nu am simțit problemele pe care le simțeam în alți ani. Asta înseamnă că am făcut un lucru mare împreună cu partenerii noștri și am rezolvat o problemă enormă pentru localitate. Ne mândrim și le spunem un sincer mulțumesc că sunt alături, au fost alături și sunt convins că vor fi alături și în viitor."

Aceste schimbări au adus bucurie în casele oamenilor. Mulți dintre ei au așteptat ani buni aceste îmbunătățiri și acum se declară mulțumiți de noile condiții.

Ce alte proiecte urmează să fie implementate în orașul Iargara cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, aflați sâmbătă, la ora 19:00, la „Jurnalul Săptămânii”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie