ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere pentru următoarele trei zile
Social 23 august 2024, 20:20 | 118

Prețul motorinei a scăzut la 20 de lei și 11 bani per litru. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere pentru următoarele trei zile.

Pentru următoarele trei zile, prețul maxim pentru benzina A 95 este de 23 de lei și 84 de bani per litru, mai puțin cu nouă bani, iar prețul motorinei va costă cel mult 20 de lei și 11 bani, în scădere cu șapte bani. Potrivit ANRE, tendința de ieftinire care durează deja șapte săptămâni consecutive este determinată de scăderea nivelului cotațiilor Platts și de aprecierea monedei naționalei față de dolar.

În total, în perioada de referință, motorina standard s-a ieftinit cu un leu și 86 bani per litru, sau 8,5%, iar benzina A 95 - cu un leu și 45 bani per litru sau 5,7%, prețul acesteia coborând sub pragul psihologic de 24 de lei per litru.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard stabilite zilnic. Autoritatea reiterează că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie