„Concordia” vizitează zeci de localități pentru a le oferi copiilor din familii nevoiașe ghiozdane și rechizite școlare
Social 23 august 2024, 20:23 | 1457

Își doresc ca fiecare copil să aibă parte de educație și să dispună măcar de strictul necesar pentru a merge la școală. Vorbim despre voluntarii Asociației „Concordia” care vizitează în această perioadă zeci de localități pentru a le oferi copiilor din familii nevoiașe ghiozdane și rechizite școlare. Acțiunea are loc în cadrul campaniei „Vreau și eu să învăț”. În această dimineață, voluntarii și-au încărcat mașinile cu daruri și au pornit la drum.

Una dintre destinații a fost centrul multifuncțional din satul Lăpușna, raionul Hâncești, care este vizitat zilnic de circa 20 de copii. Entuziasmați, aceștia au deschis în grabă ghiozdanele pentru a vedea ce daruri au primit.

ELENA PRUTEANU, șef al centrului multifuncțional din Lăpușna: "Este un ajutor foarte mare pentru copii și familii, deoarece copiii fac parte din familii nevoiașe. Unii nu au nici rucsac, nici rechizite. Părinții nu au posibilitatea să cumpere. Avem și câte trei copii din aceeași familie, doi copii care merg la școală."

Voluntarii au mers și la mai multe familii din localitate, pentru a le oferi cele necesare copiilor care merg la școală.

În total, de rechizite școlare vor beneficia 680 de copii din 65 de localități.

TATIANA BALTĂ, director executiv A.O „Concordia”: "Cel mai greu ce este în această campanie e sortarea și pregătirea ghiozdanelor personalizate, pentru că noi vorbim de 680 de copii pe care îi avem în listă. Avem numele, prenumele, clasa, deja dacă e fetiță sau băiat. În funcție de asta am ales cele mai frumoase ghiozdane pe care le-am colectat și deja rechizite conform listei de nevoi, necesități pentru clasa potrivită vârstei copilului."

Campania „Vreau și eu să învăț” a ajuns la a VIII-a ediție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie