De la începutul anului, peste zece mii de persoane au fost încadrate în câmpul muncii
Social 22 august 2024, 20:16 | 151

De la începutul anului, peste zece mii de persoane au fost încadrate în câmpul muncii. Potrivit autorităților, cifra este una record pentru o perioadă de opt luni. Reprezentanții de la Ministerul Muncii spun că sporirea numărului de persoane cărora le-a fost găsită o slujbă se datorează reformei Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, care a fost inițiată anul trecut.

Potrivit autorităților, din totalul persoanelor încadrate în câmpul muncii, peste cinci mii sunt femei, iar 1.500 de persoane au vârste cuprinse între 55 și 63 ani. Peste o sută dintre noii angajați sunt cetățeni reveniți de peste hotare, alte 42 de persoane sunt de etnie romă, iar trei sunt cetățeni străini. Printre oamenii cărora le-a fost găsit un loc de muncă sunt 128 de persoane cu dizabilități. Slujbele cele mai solicitate au fost în industria prelucrătoare, în construcții, comerț cu ridicata și cu amănuntul, agricultură, administrație publică, sănătate și asistență socială.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "Pentru prima dată, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă reușește să plaseze un număr record de zece mii de persoane în câmpul muncii în mai puțin de opt luni. Este rezultatul eforturilor colegilor noștri din teritoriu și roada reformei inițiate în 2023. Vom continua să investim, în special în echipele din teritoriu, pentru a putea ajunge la cât mai mulți cetățeni în căutarea unui loc de muncă."

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă recomandă persoanelor aflate în căutarea unei slujbe să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru a beneficia de sprijin la angajare. Serviciile sunt gratuite și sunt disponibile atât pentru șomeri, cât și pentru persoanele angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă. În anul 2022, peste opt mii de persoane au fost plasate în câmpul muncii, iar în 2023 - peste 11 mii de persoane.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie