Școlile și grădinițele se află în plină pregătire pentru un nou an de învățământ
Social 22 august 2024, 20:14 | 324

Școlile și grădinițele se află în plină pregătire pentru un nou an de învățământ. Aproape de sfârșit sunt și lucrările de reabilitare la Școala-Grădiniță nr. 226 din Chișinău, care nu și-a sistat activitatea pe timpul verii, cum au făcut alte instituții. Administrația spune că era nevoie de o reparație, pentru a le crea copiilor condiții mai prielnice pentru studii.

Directorul instituției zice că în această vară s-a reușit reabilitarea blocurilor sanitare, care erau într-o stare deplorabilă. Acum, angajaților le-a mai rămas doar să facă unele lucrări de igienizare. În proces au fost implicate 34 de cadre didactice și personal auxiliar.

TATIANA FRUNZE, director, Școala Primară Grădiniță nr.226: "În instituție s-a început reparația în luna iunie. S-a început în grădiniță, în cabinele de WC, iar acum în august am trecut la clase. S-a muncit enorm. Au fost implicați personalul auxiliar, personalul didactic."

Administrația a analizat opțiunea de a închide instituția pe perioada lucrărilor de reparație. Propunerea a fost discutată cu părinții, însă mulți au spus că nu au cu cine lăsa copiii și decizia a fost una - comasarea grupelor.

ALA TOMA, metodist, Școala primară-Grădinița nr. 226: "Copiii au fost încadrați în grupe și au fost primiți foarte bine. Ei oricum afară sunt toți împreună și se cunosc deja. De aceea, nu s-a simțit schimbarea aceasta dintr-o grupa in alta."

TATIANA FRUNZE, director, Școala primară-Grădinița nr. 226: "S-a făcut reparație capitală în clasa a III-a B, unde era necesar, pentru că era într-o stare deplorabilă.S-a făcut reparație și în clasa I și în cantina școlii. Ce ține de grădiniță, s-a făcut reparație în două blocuri sanitare, în grupă, dar cosmetică. Nu a fost nevoie de reparație capitală. Ni s-a schimbat mobilierul."

Angajații spun că instituția avea nevoie de o reparație, deoarece condițiile în care stăteau copiii erau necorespunzătoare.

ALA TOMA, metodist, Școala primară-Grădinița nr. 226: "Băiețeii și fetițele mergeau la același bloc sanitar pentru că nu aveau separatoare. În grupe, în sălile de clasă au fost scoase tapetele de pe pereți. Cele vechi au fost schimbate, iar pereții au fost reparați total. Tavanele, podeaua, mobilierul a fost schimbat."

Școala primară-Grădinița nr. 226 este frecventată de 356 de copii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie