Centrul de sănătate Hrușova va fi dotat cu ecipament modern, în baza unui acord pe care l-a semnat cu Guvernul Japoniei
Social 23 august 2024, 20:22 | 968

Centrul de sănătate Hrușova, raionul Criuleni, va fi dotat cu echipament modern, în baza unui acord pe care l-a semnat cu Guvernul Japoniei. Acest proiect, în valoare de peste 16 mii de dolari, va contribui la îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate pentru locuitorii din Hrușova și din satele învecinate.

YAMADA YOCHIRO, ambasadorul Japoniei la Chișinău: "Japonia ajută centrele medicale comunitare să fie echipate cu aparate moderne prin intermediul programului „Kusanone". Aceasta se bazează pe credința noastră în importanța sănătății și a vieții oamenilor indiferent de locul în care sau născut."

Prin intermediul Programului „Kusanone”, Guvernul Japoniei oferă asistență financiară nerambursabilă instituțiilor medicale, de învățământ sau ONG-urilor, pentru a susține implementarea proiectelor de dezvoltare la scară mică.

Potrivit reprezentanților Centrului de sănătate Hrușova, noul echipament va permite personalului să ofere servicii de calitate.

OXANA TROCIN, directoarea Centrului de Sănătate Hrușova: "Laboratorul clinic cu echipament medical performant... va spori accesibilitatea populației la servicii medicale oferite la nivel de asistență medicală primară. Va asigura rapiditatea și precizia diagnosticului medical. Astfel vom crește satisfacția pacientului prin asigurarea serviciilor medicale calitative."

Evenimentul a marcat cel de-al șaselea proiect din cadrul Programului de sprijin acordat Republicii Moldova de către Guvernul Japoniei pentru anul 2024. Prin intermediul programului, Guvernul Japoniei a finanțat, începând cu anul 2008, peste 88 de proiecte de dezvoltare în spitale, primării și instituții de învățământ, în valoare totală de peste 7,3 milioane de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie