Doi indivizi originari din regiunea transnistreană au fost reținuți sub bănuiala că vindeau droguri în Chișinău
Social 22 august 2024, 20:14 | 238

Doi indivizi originari din regiunea transnistreană au fost reținuți sub bănuiala că vindeau droguri în Chișinău. Ambii riscă până la 15 ani de închisoare. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Mai multe cutii cu pastile psihotrope au fost depistate la Vama Leușeni, într-un microbuz care se deplasa în Franța. Vameșii au găsit printre bagajele transportate multe medicamente, inclusiv din categoria celor stupefiante și psihotrope. Șoferul microbuzului, un bărbat de 43 de ani, dar și pasagerul acestuia au comunicat că transportă doar bunuri personale. Medicamentele au fost ridicate și transmise pentru expertiză, iar investigațiile continuă. Vameșii amintesc călătorilor că medicamentele ce conțin substanțe psihotrope sau stupefiante sunt eliberate doar pe bază de rețetă medicală, iar transportarea este permisă doar cu prescripția medicului.

Doi șoferi din Soroca au fost depistați în stare de ebrietate avansată la volan. Potrivit polițiștilor, aceștia au fost opriți în cadrul unei razii desfășurate în localitatea Căinarii Vechi. Primul șofer, un bărbat de 39 de ani, a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a indicat o concentrație de 0,79 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Celălalt șofer, de 36 de ani, conducea cu o concentrație de 0,97 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Ambii șoferi au fost înlăturați de la volan, iar automobilele au fost transportate la parcarea specială. Au fost deschise procese penale pentru conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate.

Șoferul unui BMW, un bărbat de 37 de ani, locuitor al satului Ruseștii Noi, raionul Ialoveni, circula cu 174 km/h pe traseul de legătură Ialoveni - Dumbrava. Șoferul urmează să fie sancționat cu amendă de până la 5000 de lei, dar și să-i fie suspendat dreptul special de a conduce vehicule pe un termen de la 60 până la 90 de zile. Polițiștii menționează că depistează, zilnic, sute de șoferi care nu țin cont de siguranța rutieră, deplasându-se cu mult peste viteza permisă.

Doi bărbați de 28 și 32 de ani, originari din regiunea transnistreană, au fost reținuți de polițiști pentru distribuirea și comercializarea drogurilor în Chișinău. Polițiștii au investigat activitatea infracțională a acestora timp de două luni, stabilind că suspecții veneau ocazional la Chișinău, pentru a vinde substanțele interzise. Bărbații au fost reținuți pe strada Petru Zadnipru, având asupra lor 30 de pachețele cu o substanță cristalină. Din ascunzișuri, polițiștii au mai ridicat 11 pachețele cu aceeași substanță, pe care cei doi indivizi au reușit să le plaseze și urmau a fi ridicate de către potențialii consumatori. Pachețelele au fost duse la Centrul tehnico-criminalistic pentru expertiză. Bărbații au fost plasați în arest pentru 30 de zile și riscă închisoare de la șapte la 15 ani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie